Пловдивчанин се възмути от пътен знак, сложен да спира дрифтовете на Гребната

Автор: Plovdiv Now 18086
Пловдивчанин се възмути от пътен знак, сложен да спира дрифтовете на Гребната

Нови знаци на бул. „6 септември” край Гребната база дават противоречив ефект. Отскоро там са сложени знаци, които указват, че  паркирането е забранено от 22:00 до 06:00 сутринта. Читател на TrafficNews изрази недоумението си от действията на градските власти:

„Най-безумният знак в Пловдив! Може би са объркали – да са имали предвид от 06:00 до 22:00 часа?! През деня не може да се преминава.... остава едно платно за движение, заради паркиралите автомобили...”, пиша наш читател.

Оказва се обаче, че съвсем от Община Пловдив не са се объркали.  От градската администрация заявиха, че  полиция и общински служби следят за провеждане на така наречените дрифтове на Гребната база.

Зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов заяви, че в Община Пловдив са получени множество сигнали на живеещи в района граждани и гости на близкия хотела, че се организират незаконни гонки и дрифтове, а шумът от тях е изключително силен и безпокои хората.

„Ще направим необходимото, за да осъществим контрол и да предотвратим подобни смущаващи мероприятия. Всеки, който види и е свидетел на подобно, може да сигнализира МВР“, посочи още заместник-кметът.

На определени места вече са поставени знаци, указващи забрана за престой и паркиране с уточнение на часа – от 22.00 часа вечерта до 06.00 часа сутринта. Това ще позволи органите на реда за глобяват при нарушение на правилата, като за целта най-близкото Районно управление на полицията вече е уведомено да предприеме необходимите мерки своевременно.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина