Пациенти с три версии за огнения ад в пловдивското психо СНИМКИ

Автор: Виктория Петрова 4611
Пациенти с три версии за огнения ад в пловдивското психо СНИМКИ

Часове след пожара в пловдивското психиатрично отделение, полиция блокира достъпа до сградата, в която са настанени най-тежко болните пациенти. Именно там е възникнал тази нощ инцидентът, в който загинаха трима пациенти и се наложи евакуацията на над 60 души.

Все още няма официална информация кои са загиналите, а директорката на медицинския център не беше открита за коментар. Най-вероятно тя е привикана в полицията, за да даде обяснения.

Все още се разследват причините за пожара. Според някои от пациентите, настанени в дневния стационар в близост до сградата, има основно три версии за инцидента - пациент, заспал със запалена цигара, самозапалване и умишлен палеж с цел бягство на някои от лекуващите се. Отделението е строго охраняемо, свижданията са под точен график, а мъжете и жените настанени в различни отделения.

Към момента ситуацията е спокойна. Пожарът е загасено още през нощта, но черни следи по задната част на сградата показват среднощния огнен ад.

Достъпът се осъществява от полицаи на входа на отделението, но излизащите от специализираното звено отказаха коментар.

Припомняме, че три трупа бяха открити след пожар в Центъра за психично здраве на булевард "Пещерско шосе". Сигналът е получен в полицията малко след полунощ.

След сигнал на тел. 112 са изпратени екипи на Първа РСПБЗН и Второ РУ като са били евакуирани 61 пациенти.

След потушаване на огъня в една от стаите на мъжкото отделение са открити три трупа с все още неустановена самоличност.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина