Пак напрежение! Детска градина “Мир“ в Пловдив осъмна с послания срещу директорката

Автор: Благовест Андонов 5399
Пак напрежение! Детска градина “Мир“ в Пловдив осъмна с послания срещу директорката

Оградата на ДГ „Мир“ в район „Западен“ осъмна с транспаранти срещу директората Светлана Джаникян. Читател изпрати снимки на плакатите, които гласят „Искаме МИР в ДГ „Мир“ и „Обещахте оставка“.

Причината за новата ескалация на напрежението е, че от близо седмица директорката на школото се е върнала на работа, след като изкара повече от месец в болнични. Проверката в забавачката е приключила, като на директората са връчени предписания.

Припомняме, че скандалът започна  през октомври миналата година, когато родители на децата скочиха срещу  начина на управление на детското заведение от директорката, която по думите им създава изкуствен конфликт между тях и персонала.

Катализаторът на напрежението бил на 29 октомври, когато Джаникиян събрала родителите на извънредна среща. Във физкултурния салон тя разказала на майките и бащите, че до нея е била депозирана жалба, в която се казва, че дете е било малтретирано системно от лелка. 

Според родителите обаче това е било лъжа, а новата директората използвала тази жалба като един вид „оръжие“, за да накара персонала да напусне и тя да си постави нейни хора на освободените позиции.

Очаквайте подробности!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина