Отровиха три кучета в Прослав

Автор: Plovdiv Now 8232
Отровиха три кучета в Прослав

Трупове на три натровени кучета осеяха пловдивския квартал Прослав. Гражданин успял да стане свидетел на потресаващата гледка и опитал да помогне на животинките в беда. 

Две от кучетата лежали безжизнено на около 50 метра от площада и на 100 метра от учебно заведение. Най-тъжното било, че докато те се гърчили в средата на улицата, преминаващите хора ги подминавали, и единственото действие от тяхна страна бил бърз поглед.

Загриженото за случващото се момче направил няколко опита, с които да помогне. Първо ги промил с вода, докато намери ветеринар, който пък единствено го посъветвал да купи кислородна вода от аптеката. 

"Когато ги намерих си личеше, че са се натровили съвсем скоро. Имаше следи от бяла пяна, имаше и шише със спирт в началото на следите. Не знам дали са натровени със спирт." - разказва пловдивчанинът.

След като изпълнил заръката на лекаря, момчето тръгнало обратно към животните и минавайки през площада съзрял трупа и на още едно натровено куче. "Мамка му, на никой ли не му е направило впечатление, че цялото беше в пяна? Става въпрос за място, където има доста хора" - пише още момчето, което опитвало да помогне.

За съжаление, след като той се върнал при другите две кучета (след не повече от 6-7 минути) по-възрастното от тях било починало, а по-малкото все още имало леки признаци на живот.

Той отворил устата му и изсипал голяма доза кислородни вода, но за жалост без резултат. След 2-3 минути то също починало.

На помощ се притекъл единствено един възрастен човек с колело, който донесъл активен въглен, за да пробва да им помогне.

"Нямам думи да опиша "хората", които правят такива гнусни работи!" С тези думи пловдивчанинът завърши своя тъжен разказ, който публикува в група във Фейсбук.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина