Олимпийски, световни и европейски шампиони уважиха спортен празник в ДГ „Мирослава“

Автор: Plovdiv Now 1216
Олимпийски, световни и европейски шампиони уважиха спортен празник в ДГ „Мирослава“

Олимпийски, световни и европейски шампиони уважиха спортния празник „Детска олимпиада“, който се проведе днес в ДГ Мирослава в Пловдив. Събитието бе по повод европейския ден на спорта, като кампанията „Бъди активен“ има за цел да насърчава физическата активност сред учениците и малчуганите от детските градини в България.

„Детска олимпиада“ се провежда от екипа на ДГ „Мирослава“ от 2011 година насам, когато патрон става председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.

Празникът бе открит от малки знаменосци и атрактивни мажоретки, а след това всяка възрастова група имаше възможността да премине различни двигателни дейности, организирани в обособени станции.

Специални гости на празника бяха двукратният олимпийски шампион и заместник-кмет на Пловдив Николай Бухалов, световната шампионка на дълъг скок за девойки и най-добра атлетка на България за 2022 и 2023 година Пламена Миткова и треньорът й Ивайло Русинов, както и европейският шампион до 23 години по джудо Янислав Герчев, който е участник на олимпийските игри в Рио (2016) и Токио (2021).

Футбол с малките таланти поиграха нападателят на Локомотив (Пловдив) и младежки национал на България Петър Андреев и треньорът Тони Боджев, които преди това с няколко различни упражнения „провериха“ техниката и точността на децата при шутиране към противниковата врата.

С много ентусиазъм малчуганите, заедно със своите родители, дриблираха и показаха завидни умения на баскетболното игрище, наставлявани от бившата ни националка Марияна Николова. Зумба инструкторът Невена Анчева раздвижи малки и големи с ритмична музика.

Приятни емоции с детска йога предизвика професионалният инструктор Диана Пашалиева, подкрепена от Кремена Вълева - майка от детската градина.

„За нас е чест, че хора като вас, прославили Пловдив и страната ни, уважихте празника ни. Вие сте пример и вдъхновение за децата да спортуват и да растат здрави и силни! Благодаря ви!“, обърна се към гостите директорът на ДГ „Мирослава“ Елица Генова.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина