Объркаха с1000 години датата на раждане на шофьора на сметовоз, блъснал и убил пешеходец в Пловдив

Автор: Ива Модова 6970
Объркаха с1000 години датата на раждане на шофьора на сметовоз, блъснал и убил пешеходец в Пловдив

Шофьорът на сметовоза, блъснал възрастен пловдивчанин в Смирненски, който след 12 дни почина, се изправи пред Окръжен съд Пловдив. Йордан Грозданов е с повдигнато обвинение за това, че е нарушил правилата за движение по пътищата и при маневра по непредпазливост е причинил смъртта на 72-годишен пешеходец.

Припомняме, че камион за смет помете възрастен човек в пловдивския квартал Христо Смирненски. Инцидентът стана на улиците "Йордан Гавазов" и "Атон" на 7 август миналата година.  Близо 12 дена лекарите се бориха за живота на Йордан Орманов в университетската болница. 72-годишният човек издъхна от травмите си.

57-годишният шофьор на камиона бе тестван с дрегер за алкохол, резултатът бе отрицателен.

Днес Йордан се изправи пред магистратите за първи път. По време на разпоредителното заседание обаче, председателят на състава върна делото на прокуратурата, поради допуснати грешки. В обвинителния акт е записана грешна годината на раждане на обвиняемият, а именно 2961 година.  Елена Захова посочи и други грешки в обвинителния акт, като ги определи като недопустими.

По време на заседанието съпругата и дъщерята на жертвата не предявиха частен иск за причинени неимуществени вреди. Синът на Йордан Орманов не се появи в съдебната зала - бившият нападател на футболния клуб Ботев - Димитър Орманов. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина