Нови дръвчета засадиха доброволци на Гребната в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 4558
Нови дръвчета засадиха доброволци на Гребната в Пловдив

14 нови дървета засадиха доброволци край Гребната база в Пловдив. В инициативата, която се осъществи съвместно от сдружение „365“, район „Западен“ и ОП „Градини и паркове“, се включи и кметът Димитър Колев.

7 от дърветата са осигурени от сдружението, а останалите – от общината. Сред тях има червенолистна японска вишна, вечнозелени дъбове, явор, липа и бреза. Новите дръвчета са от южната страна на Гребната база, непосредствено до моста на влюбените. „Тази инициативата е част от нашата социална програма. Това днес е само началото на една наша кампания като предвиждаме догодина да засадим още много дръвчета в други части на Пловдив“, заяви Павел Начев от сдружение „365“, като благодари на Димитър Колев за оказаното съдействие.

„През всички години, в които съм начело на района, винаги съм работил за развитието на зелената система. Тук направихме пет нови парка, почти всеки месец засаждаме нови дръвчета и неслучайно носим титлата „Най-зелен район на Пловдив“, заяви Димитър Колев, като допълни, че още утре предстои нова залесителна акция в парк „Ружа“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина