Насрочиха най-големия търг в история на Пловдив, продават парцел за над 20 млн. лева

Автор: Благовест Андонов 7479
Насрочиха най-големия търг в история на Пловдив, продават парцел за над 20 млн. лева

Най-големият търг в новата история на Пловдив е насрочен за 5 декември. На него ще се наддава за парцела от близо 21 декара край Братската могила, като началната му цена е 20 960 000  лева,  научи TrafficNews.bg. Имотите, които са заключени между булевардите „Свобода” и „Копривщица”, са едно от последните места в района на бившия Парашутен полк в район „Западен”.

Припомняме, че в решението на Общинския съвет за продажбата на имота е записано парите да отидат целево за изграждането на „Модър-Царевец”.

Още през месец март, общинарите гласуваха промените, с които изчистиха пътя към продажбата на терените в ЖК „Отдих и култура”.   Във всеки от разделените парцели  ще може да се направи свободно жилищно застрояване до 18 метра височина. Плътността на застрояване  е 60 %, а  общото озеленяване минимум 40 %. Записано е, че трябва да се осигури 100 % паркиране в границите на УПИ-тата. Другият парцел се намира непосредствено до големия. Той е на площ от близо 5 дка, като върху него в момента има няколко постройки. Продажбата на двата парцела ще бъде заедно на организирания търг.

 В същото време Община Пловдив си върна четири по-малки парцела в карето между улица „Перущица”, бул. „Свобода”, „Копривщица” и „Пещерско шосе”. Те са част от сделката  между Община Пловдив и „Дриймвил” от 2010 година. Тогава градската администрация проведе конкурс и даде 55 декара срещу инвестиция в инфраструктурата в района.  От компанията, която в момента е в активите на „Галакси инвестмънт груп”, имаха 5 години срок да оползотворят учреденото право на строеж на отделните парцели.  След като те не го сториха за определени имоти,  Община Пловдив си взе четири от имотите. Повече от 2 години продължиха съдебните битки, които бяха присъдени в полза на градските власти.

Четирите имота са съответно с площ от 1052 кв.м, 659 кв.м 434 кв.м., 519 кв.м. или около 2,5 дка. Те се намират между новите комплекси, които се строят в района. Вероятно парцелите ще бъдат използвани за озеленяване, предвид голямото застрояване в района.  В момента там се изграждат нови два комплекса, а други два са завършени.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина