Наказват административно директора на ДГ “Мир“ в район “Западен“

Автор: Милен Ангелов 7661
Наказват административно директора на ДГ “Мир“ в район “Западен“

Тази седмица Община Пловдив ще задейства процедура, с която да наложи първото от тристепенното административно наказание - забележка на директора на ДГ "Мир" в район Западен. Това заяви заместник кмета с ресор “Oбразование и бизнес развитие” Стефан Стоянов във връзка с новата вълна напрежение, назряла в детското заведение. Както вече ви информирахме тази сутрин оградата на ДГ „Мир“ осъмна с транспаранти срещу директората Светлана Джаникиян с надписи „Искаме МИР в ДГ „Мир“ и „Обещахте оставка“. Причината за ескалацията е, че от близо седмица директорката на школото се е върнала на работа, след като изкара два месеца и половина в болнични. Проверката в забавачката е приключила, като на директората са връчени предписания.

"Съзнаваме, че трябва да дадем ясен сигнал какви са проблемите. Има проблеми, които трябва да бъдат решени - процесът е общ и включва и педагозите, и директорът и настоятелството на родителите", коментира зам.-кметът. Той заяви, че организира непрекъснато срещи с родители.  Днес екип на Община Пловдив е посетил детското заведение, за да се запознае със ситуацията след завръщането на директора. По думите на Стефан Стоянов  мениджмънта на детската градина не може да се справи с назрялото напрежение. 

"Ще дадем допълнителни указания на директора, въпреки, че миналата седмица бяха водени разговори и бяха предоставени различни напътствия. Едни от тях са да има приемни дни, да се комуникира с родителите. Който има някакво притеснение да знае, че вратата на директора е отворена. Да бъдат поощрявани педагозите за ежедневна комуникация с родителите, за да няма притеснение какво се случва в детската градина и че става нещо нередно", подчерта ресорният кмет. 
 
За да няма подобни ситуации като тази очакванията на Община Пловдив са да има максимално добра комуникация между ръководството на градините и родителите. Доброто образование изисква добра връзка между родителите и учителите, необходима е постоянна комуникация и съвместна работа за възпитанието на децата. "Близо 70% от децата в Пловдив на възраст между 3 и 6 години се възползват от тази социална услуга, която държавата осигурява. А всички ние, които работим в системата, трябва да се грижим тази услуга да е максимално добра. Това не е свързано само с храненето, средата и битовите услови, а най-вече в отношението в работата на педагозите. И когато има едно такова напрежение е очевидно, че основната работа страда", допълни Стоянов.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина