Марияна за убийството на любовника си в Пловдив: Изпихме 2 литра спирт с вода и 4 литра бира

Автор: Ива Модова 15513
Марияна за убийството на любовника си в Пловдив: Изпихме 2 литра спирт с вода и 4 литра бира

Марияна Пейкова, обвинена в убийството на приятеля си Йордан Иванов в район „Западен” в Пловдив, даде обяснения за връзката си с жертвата и фаталния 24 юни. По думите й Йордан години наред я е биел, псувал и гонел. Те имали връзка от 2004 година.

"Покрай него се пропих. Той правеше всяка вечер скандали, дори ми е посягал. Събирахме се и се разделяхме. Аз се преместих при него през 2016 година след като продадох апартамента си в „Изгрев“. Скандалите бяха по цяла нощ, ударите бяха само в главата. Заради побоя съм почти сляпа с едното око. 4-5 дни преди убийството аз отидох при монахините. На 24-ти ми се обади да се съберем, като обеща да не ме удря. Прибрах се и седнахме да пием. Изпихме 2 литра спирт с вода и 4 литра бира. Вече пияни се скарахме. Той ме ревнуваше от негов приятел по чашка - Панко. Почна да ме псува и обижда. Посегна ми, удари ме няколко пъти в главата. После ме рита. Блъсна ме на земята и се ударих. Бях в несвяст за кратко. После станах, а Йордан продължаваше да пие на масата. Той пак почна с тупаниците. Аз взех ножа, за да го изплаша. Той стана, ядоса се и ме разтърси за раменете. Залитна и тогава се е дупнал. Не знаех, че е наръган. После се кротна. Каза, че го боли корем и си легнахме. Аз също заспах", заяви Мариана в съдебната зала.

На следващата сутрин тя излязла, но не знаела че Йордан е мъртъв. Отишла у кръщелницата й, защото щели а ходят на църква, но седнали да пият бира. След това отишла у приятел - Любо.

"Там беше куфарът ми с дрехи, които оставих 4-5 дни. Не помня колко време бях там. Дойде полиция. Уплаших се и се скрих в гардероба. По дрехите ми имах кръв, но мислих, че е от носа ми", каза още Марияна.

Съдебните медици в залата, поискаха от жената да покаже как е държала ножа. Съдът след показанията на жената, констатира противоречия с думите й дадени в досъдебното производство. От прочетеното става ясно, че Марияна е излъгала полицията, че е в село Калояново.

"Обади ми се съседка. Каза, че Панко е бил у Йордан и го е намерил умрял. Реших, че е от ножа, с който го дупнах. Уплаших се и казах, че съм в Калояново", казала тогава Пейкова. В залата бе прочетен още един разпит на Марияна. Тогава тя е заявила, че нищо не помни.

"Признавам за убийството. Не помня как съм го наръгала. Бях много пияна. Не съм искала, много го обичам", казала в досъдебното производство жената. Марияна заяви в залата, че това са показания, дадени под натиск и заплахи. Тя се отказа от тези й думи, заявявайки че днешните показания са верните.

В съдебна зала бе разпитан и братът на убития Йордан Иванов - Иван Иванов. Той разказа, че Марияна е предизвиквала всекидневните скандали.

"По цяла нощ викаше, трошеше и псуваше. Мен също ме е нападала вербално. Чувал съм как тя се заканва на брат ми и то неведнъж. Съседи също са ги чували. Ден след убийството, комшия ми каза:  „Заканваше се, заканваше се и най-накрая го направи". Брат ми я обожаваше. Търпеше я, въпреки скандалите. Аз не вярвам той да й е посягал. Те имат дете, дадено за осиновяване. Йордан има син и две дъщери, а тя е имала син, който се е удавил в Марица преди много години. И двамата пиеха много, системно бяха пияни", заяви Иванов. В залата бе представена съдебномедицинската експертиза.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина