Марияна ще отговаря днес за убийството на любовника си в Пловдив

Автор: Ива Модова 4707
Марияна ще отговаря днес за убийството на любовника си в Пловдив

Марияна Пейкова, обвинена в убийството на приятеля си Йордан в район „Западен” в Пловдив, застава пред съда. Тя ще отговаря за действията си, като днес ще стане ясно, дали Марияна ще се признае за виновна или ще пледира за невинност. Ако потвърди всички факти и обстоятелства в обвинителния акт, Марияна може още днес да получи присъда. 

По време на разпитите, непосредствено след престъплението, Пейкова е признала, че именно тя е отнела живота на Йордан. И двамата били употребили алкохол - във фаталната вечер изпили два литра чист спирт от аптеката, както и бира. 

Как се стигна до убийството?

Двойката била заедно от 16 години, имали и дете, но заради зависимостта си към алкохола  го дали за осиновяване. Животът на двамата бил като латинодрама – скандали, сбивания и много алкохол.

Във фаталната нощ на 24 юни двамата пресушили шише алкохол, последвала люта кавга и чупене на бутилки. Марияна наръгала Йордан с нож в корема , след което той изпушил една цигара, двамата си легнали и заспали. Събудила се само Марияна, която си тръгнала без да разбере, че мъжът й е мъртъв. Последвал арест, а след това и признание за вина.

Съжалявам. Бях пияна и нищо не помня. Много го обичах, живях с него 16 години. Дори не знаех , че е умрял. Една съседка ми каза!”- Това накратко бе обяснението на Марияна Пейкова, по време на едно от заседанията за взимане на мярка за неотклонение спрямо нея.

В момента тя е в следствения арест.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина