Мария, блъснала млада лекарка в Пловдив, започнала да ходи на психиатър

Автор: Plovdiv Now 9006
Мария, блъснала млада лекарка в Пловдив, започнала да ходи на психиатър

Автор: Георги Тошев

Мария Димитрова, която блъсна млада лекарка на пешеходна пътека на бул. „Пещерско шосе“, се изправи пред съда днес, но старт на делото не беше даден. Причината е, че пострадалата Петя Аргирова, която е и частен обвинител, е представила болничен, с който удостоверява, че няма как да присъства в съдебната зала, предаде trafficnews.bg.

Молба за отлагане на процеса е депозирана и от адвокатката на младата лекарка, тъй като в момента тя се намира извън пределите на страната.

Процесът ще протече по частично съкратена процедура с разпит на няколко свидетели и експерти. 48-годишната Мария Димитрова ще признае фактите и обстоятелствата описани в обвинителния акт, но няма да признае, че е блъснала нарочно лекарката.

Според адвокат Левашки, представящ защитата на Димитрова, престъплението не  е умишлено и тя е била в „особено психично състояние” по време на инцидента. Припомняме, че според очевидци на катастрофата шофьорката нарочно е блъснала пресичащата на пешеходна пътека Петя Аргирова, като я е наричала „нефилим”, „сатанинско изчадие” и други подобни. Адвокат Левашки сподели, че след инцидента, Мария Димитрова е започнала посещение при психиатър, като състоянието ѝ значително се е подобрило. Той смята също, че съдебно-медицинската експертиза не е обективна, защото е направена почти 7 месеца след инцидента.

Според заключението на експертите, Димитрова е в стабилно психично състояние, но според адвокат Левашки по време на катастрофата не е била.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина