“Лицата на Пловдив“ на Соня Станкова оживяха в район “Западен“

Автор: Plovdiv Now 4801
“Лицата на Пловдив“ на Соня Станкова оживяха в район “Западен“

По интересен начин пловдивският фотограф Соня Станкова представи своята изложба „Лицата на Пловдив“. Прекрасните снимки бяха показани на екран на входа на сградата на кметството на „Западен“. Изложбата е част от културния календар на района и се проведе под патронажа на кмета Димитър Колев.

„Аз съм свързана силно с район "Западен", учила съм в СУ "Свети Свети Кирил и Методий", живяла съм тук, имала съм ателие, а и няколко пъти съм правила изложби в залата в кметството. „Лицата на Пловдив“ е проект, който стартирах още при кандидатурата на Пловдив през 2014-та година. Тогава портретите бяха 500, като сега включих и 50 пейзажа от града, снимани през този период“, заяви пред събралите се хора фотографът Соня Станкова. Тя уточни, че тази изложба е по-различна от представената на кулата в центъра на града при откриването на Европейска столица на културата на 12 януари.

„Фотографията е документ за времето и портретите, които съм правила, аз съм ги направила така, че градът да присъства в тези портрети. Това е документ за хората, които са живели в този период, за това как е изглеждал градът, как сме изглеждали всички ние“, допълни известният фотограф. Изложбата ще бъде предоставена на пловдивския архив и на Регионалния исторически музей.

Събитието бе своеобразно продължение на политиката на „Западен“ да изнася изкуството извън сградите и да го представя по един по-нетрадиционен начин. „Тази изложба допълва по естествен начин превърналите се вече в традиция концерти „Музика в парка“. Надяваме се, че с подобни културни мероприятия ще разпалим интереса на хората към изкуството“, заяви кметът на района Димитър Колев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина