Кръвопийци налазиха пловдивския затвор, „пристигнали” от Пазарджик и Стара Загора

Автор: Ива Модова 1717
Кръвопийци налазиха пловдивския затвор, „пристигнали” от Пазарджик и Стара Загора

Бълхи и дървеници тормозят лишените от свобода в пловдивския затвор. През последните месеци, гадините са истинска напаст, научи наш репортер.

Нашествието на кръвопийците е почти от месец, тъй като в пределите на затвора са постъпили нови лишени от свобода, преместени от затворите в Пазарджик и Стара Загора.  В двете места за изтърпяване на наказанията текат ремонти и поради тази причина част от обитателите им са докарани временно под тепетата.

Те обаче пристигат с цялата си „покъщнина” – лични вещи, дрехи и дори телевизорите. Именно чрез тях са се пренесли бълхите и дървениците, които са плъзнали из целия затвор.

„Всеки месец частна фирма пръска, но  идват нови попълнения от други затвори и с тях пренасят какво ли не – бълхи, кърлежи и зарази”, оплака се лишен от свобода.

Затворници, които са на лек режим и работят дори са си закупили препарати, с които сами си пръскат килиите и санитарните възли.

По информация на наши източници, преди години отново имало бум на дървеници в пределите на затвора. Тогава случаят е бил подобен. От затвора в Стара Загора са били докарани стари дюшеци и с тях са били пренесени и гадините.

Междувременно мястото за изтърпяване на наказанията все още е без директор. Не е ясно все още кога ще бъде обявен конкурс за овакантеното място. В момента временно изпълняващ длъжността директор е Запрян Илиев, който бе дясна ръка на покойния Божил Иванов.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина