Издирват 18-годишен крадец, задигнал колата в Смирненски, съучастникът му е арестуван

Автор: Plovdiv Now 6006
Издирват 18-годишен крадец, задигнал колата в Смирненски, съучастникът му е арестуван

59-годишна жена от Пловдив е подала вчера сигнал в полицията, че автомобилът й е бил откраднат същия ден следобед. Полицията го е открила и установила извършителите в рамките на няколко часа.

Колата е от марката Рено и е била предназначена за дистрибуция на безалкохолни напитки. Жената е паркирала на улица «Ясна поляна» в район "Западен".

Потърпевшата е съобщила също, че за съжаление автомобилът е бил без пълно автокаско. В резервоара му е имало гориво, достатъчно за изминаването му на около 300 км.

Криминалистите от Второ РУ при обход в около 19,00 часа в района на река Дерменка в парк "Отдих и култура" са открили изхвърлени пластмасови каси за безалкохолни напитки, отговарящи на описанието. Автопатрул пък е забелязал в около 20,00 часа автомобила на булевард "Пещерско шосе".

Водачът и спътникът му са се опитали да избягат, като продължили към кръстовището на бул. "Пещерско шосе", в посока квартал Прослав. В преследването са се включили и екипи на специализирани полицейски сили и група « Сигма».  Автомобилът е поел по черен път посока «Чадърите» и е спукал гума. От колата са излезли две лица, които са побягнали.

На място е бил задържан спътникът, който е съпричастен към извършителя на престъплението. В момента полицията издирва 18-годишен криминално проявен от село Борино като заподозрян за престъпление по Наказателния кодекс. Образувано е бързо производство. Работата по случая продължава.  

Снимка: илюстративна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина