Гребната база се превръща в кулинарна и артистична арена през лятото

Автор: Plovdiv Now 20822
Гребната база се превръща в кулинарна и артистична арена през лятото

За четири дни, паркът около Гребната база ще се превърне в кулинарна и артистична арена, на която умения ще обменят кулинарни блогъри, професионални и любители готвачи, фенове на вкусната храна. Всичко това ще бъде гарнирано с много кулинарни демонстрации, вкусни дегустации, вълнуващи срещи, акустични концерти и лятно кино. Street Food & Art Festival "Кино и Храна" ще се проведе в Пловдив от 01 - 04.07.2019 г.
„Идеята на фестивала е да комбинира различни изкуства през призмата на кулинарията. Артисти ще пеят, музиканти ще готвят, автори на книги ще демонстрират на живо готварските си умения, ТВ лица ще се срещнат с почитателите си, най-доброто от световното кино, инспирирано от храната ще покажем в петте вечери.” – това споделя организаторът на фестивала Николай Тодоров.
Поканени са част от най-актуалните кулинарни блогъри в България, чиито имена ще бъдат съобщени съвсем скоро. Автори на книги за здравословно хранене също са част от гостите. Всеки един от участниците има свой кулинарен стил, но всички са обединени около идеята, че здравословната храна е неустоимо вкусна, интересна и полезна.
Тъй като кулинарната култура и изграждането на здравословни навици се възпитава в човек още от малък, специално внимание ще обърнем и на децата с редица детски кулинарни демонстрации и работилници. Организаторите ще се погрижат малчуганите да се забавляват, но и да научат важни неща за културата на хранене.
И понеже градското пространство не може без музика, ще бъде озвучено с разнообразни концерти във вечерните часове. Любими изпълнители ще изсвирят и ще изпеят своите хитове, а след това ще бъде прожектиран на голям екран под открито небе, интересен кулинарен филм.

 През цялото време във фестивалната зона ще работи и STREET FOOD MARKET. Най-добрите стрийт фууд майстори от цялата страна, ще готвят на живо и ще представят уникалните си рецепти на гладните посетители. Освен набиращите популярност авторски сандвичи и бургери, феновете на вкусната храна ще могат да опитат, различни интернационални кухни, а студената бира и разхлаждащите коктейли ще бъдат естествено допълнение на менюто.
Фестивалът е безплатен, с работно време от 15:00 ч до след полунощ. Всяка вечер ще завършва с тематично DJ парти.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина