Ден след празника малчугани от Пловдив честват Богоявление СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 4769
Ден след празника малчугани от Пловдив честват Богоявление СНИМКИ

Ден след празника, малчуганите от детските градини „Мир“ и „Светла“ се включиха в отбелязването на Богоявление. Техен гост бе кметът на район „Западен“ Димитър Колев.

В „Мир“ децата изпълниха хоро във водите на басейна по примера на своите батковци от Калофер. Облечени в носии, те смело влязоха в басейна и под звуците на народна музика пресъздадоха уникалния обичай. На събитието присъства и отец Пантелеймон от храм „Свети Климент Охридски“. който благослови децата и им пожела да са здрави.

Вчерашният празник Богоявление бе отбелязан и в другата детска градина с басейн в „Западен“ – „Светла“. След като казаха заедно молитвата „Отче наш“, малчуганите се втурнаха в басейна в надпревара кой пръв ще извади кръста. И тук отец Пантелеймон благослови децата и всички работещи в градината, като им пожела здрава и успешна година. От четири години той запознава най-малките с християнските ценности, като посещава детските заведения в района. Отец Пантелеймон обеща на малчуганите догодина отново да им дойде на гости и да извърши ритуалното хвърляне на кръста във водата, за да бъдат всички здрави.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина