АГ „Селена“ отбелязва Световната седмица на кърменето, безплатно консултират настоящи и бъдещи майки

Автор: Plovdiv Now 9387
АГ „Селена“ отбелязва Световната седмица на кърменето, безплатно консултират настоящи и бъдещи майки

Богата програма и множество награди готви екипът на университетската АГ болница „Селена“ по повод Световната седмица на кърменето. Първата седмица на август ще включва срещи-дискусии със сертифицирани консултанти по кърмене, акушер-гинеколози и неонатолози, безплатни консултации и много изненади за майки и родилки – сред които и голяма награда – безплатно нормално раждане в клиниката.

Още от първия ден на инициативата бъдещи и настоящи майки ще имат възможност да се консултират безплатно с Венислава Мяшкова – ръководител на специализирания кабинет по кърмене в болницата и старша акушерка на неонатологично отделение. Безплатните консултации ще се провеждат всеки делничен ден от 1-ви до 7-ми август от 10:00 до 12:00 часа. Консултативният кабинет по кърмене на АГ „Селена“ съществува от 2014 година. Чрез него майките получават надеждна подкрепа, експертни и практически съвети по всички въпроси, свързани с кърменето.

Програмата продължава с две събития-срещи, които ще се проведат на 2-ри и 7-ми август от 12:00 до 14:00 часа. В неформална обстановка екип на болницата, състоящ се от сертифицирани консултанти по кърмене, акушер-гинеколози, неонатолози и акушерки, заедно с присъстващите майки ще споделят за удоволствието от кърменето, всички малки и големи проблеми, тревоги, първи стъпки в кърменето, захранването и отбиването, успехи и бебешки усмивки. Освен подкрепящата среда, майките ще имат възможност и да се консултират със специалистите по конкретни въпроси.

 

На 5-ти август /понеделник/ от 16:30 часа Училище за родители „Селена“ и Алианс на българските акушерки организират съвместно събитие, част от специалната програма. Лекцията-дискусия, която ще се проведе в зала „Училище за родители“, ще представи съвети за кърменето и захранването на детето, както и правила за замразяване в домашни условия. Лектори са акушерка Мяшкова и акушерка Негалова – сертифициран консултант по кърмене, ръководител на училището за родители и акушерка в родилна зала. Срещата ще включва прожекция на тематичния филм „Гърдата е най-доброто“ и специални гости – представители на РЗИ, които също ще имат възможност да предоставят експертен съвет и подкрепа на присъстващите. Макар да е процес на взаимодействие най-вече между майката и бебето, кърменето има нужда от подкрепата и разбирането на семейството и обществото. Затова болница „Селена“ стартира и собствена инициатива, свързана с образоване, насърчаване и предоставяне на подкрепа за майките. В поредица от статии, споделени на дигиталните канали на болницата, екипът ще предоставя полезна и достъпна информация за кърменето – митове, трудности, проблеми и съвети.

Всички събития, част от Световна седмица на кърменето 2019 година, преминават под надслов „Да подкрепим родителите. Да направим кърменето възможно“. По време на срещите присъстващите ще могат свободно да задават въпроси за всичко, което ги вълнува, свързано с естественото хранене на новороденото през първите месеци от живота му, както и безплатно да се консултират и допитат до специалисти с дългогодишен опит в сферата. Всяко едно от събитията е с отворен достъп за всички, които имат интерес по темата, и няма нужда от предварително записване.

Екипът е приготвил и специални награди и изненади за присъстващите, най-голямата от които безплатно нормално раждане. Посетителите на всяко едно от трите събития ще имат възможност да се включат в специална томбола, победителката от която ще спечели безплатно нормално раждане в АГ „Селена“.

Университетска болница „Селена“ е най-голямата специализирана АГ болница в Южна България. Клиниката приема пациенти от цялата страна и разполага с едни от най- модерните отделения по акушерство и гинекология, неонатология, асистирана репродукция и съхранение на стволови клетки. Половината от всички деца, родени през изминалата 2018 година в пловдивска област, са поели своя първи дъх именно в „Селена“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина