Зико: Няма да затваряме Бетонния мост преди финала на Модър - Царевец

Автор: Благовест Андонов 4389
Зико: Няма да затваряме Бетонния мост преди финала на Модър - Царевец

Община Пловдив няма да позволи затварянето на Бетонния мост през лятото, каквито бяха първоначалните планове за реконструкцията му. Това заяви кметът Здравко Димитров, като посочи двете условия това да се случи – пускането на движението по бул. „Христо Ботев” и „Модър-Царевец”.

„ Реконструкцията на ул. „Царевец” няма да я пусна, докато не стане бул. „Хаджи Димитър” и пробива „Модър-Царевец”. Също няма да дадем и Бетонният мост, преди движението по бул. „Христо Ботев” да се пусне и да се отвори „Модър-Царевец”. Няма да позволя да се затвори лятото. От НКЖИ може да искат, но аз не искам и пловдивчани не искат. Нека да се съобразяваме малко с хората в града и да има плановост”, каза ядосано градоначалникът.  Припомняме, че най-ранната дата за откриването на "Модър-Царевец" е през септември, а за бул. "Христо Ботев" - края на годината. 

Той коментира и ситуацията с бул. „Александър Стамболийски” и проекта за Южния обходен колектор.

„Това е един проект забавен в годините. За него се говореше преди 10-15 години. Още като районен кмет трябва да започне да се прави. Преди това трябваше да се случат някои неща, но ние имахме смелостта да го започнем, въпреки че е неблагодарен проект.  Без неудобства не може, ако някой е измислил начин да се полагат тръби без да се разкопае и спре движението – да го каже и аз ще го направя. Но и това ще стане, пътят ще бъде хубав, като няма да им и наводнения”, каза Зико.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина