Жители на Кючука възмутени от Евангелистка църква в квартала

Автор: Plovdiv Now 13566
Жители на Кючука възмутени от Евангелистка църква в квартала

Автор: Георги Тошев

Жители на квартал „Кючук Париж” останаха изключително недоволни и възмутени от действия на служителите на Евангелистка църква “Светлина на Света” в квартала.

Църквата „Светлина на света” е най-старата Евангелска Петдесятна църква в Пловдив и е основана през 1920 година.

Точно навръх най-големия християнски празник Великден, от църквата са решили да разчистват стари и ненужни вещи от помещенията, а всичкият отпадък е бил стоварен до единствените два контейнера в района. Освен че представляват нелицеприятна гледка за жителите на квартала, контейнерите се намират и в близост до най големия детски парк в района. Според жителите на „Кючук Париж” това представлява лош пример за децата им е нодопустимо църковните служители да превръщат контейнерите в сметище точно на християнския празник, съобщава trafficnews.bg.

Подаваме снимките от името на живущи в жилищните сгради, които са в непосредствена близост до Евангелистка църква “ Светлина на Света” в квартал  „Кючук Париж”. През деня станахме свидетели на “разчистване” на техни вещи на паркинга на църквата им. Няколко часа по-късно, навръх светлите християнски празници, единствените 2 контейнера , които са на разположение  на  няколко кооперации в близост, изглеждаха по този начин. Точно срещу най големия детски парк в квартал „Южен”. Какъв пример, какъв празник…”, написаха в обединено писмо жителите на района.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина