Заведение за гироси в Кючука отнесе глоба, данъчни влязоха под прикритие

Автор: Валерия Василева 59707
Заведение за гироси в Кючука отнесе глоба, данъчни влязоха под прикритие

500 лева глоба отнесе заведението за гироси, намиращо се в Кючук Париж. Причината – разлика между сумата в касата и отразената по фискалното устройство.

Проверката в "Гиро Ленд" е станала в края на пролетта. Агентите на НАП-Пловдив влезнали под прикритие и закупили от традиционното гръцко изкушение. След това се легитимирали и започнала проверка. Управата е била помолена да предостави наличните пари в касата, както и да извади оборота до момента за деня. След направената „Стоп каса”, се установило несъответствие между касовата наличност и тази, отразена по касов апарат. Разликата била в размер на 69,47 лева.

Фискалното устройство в заведението притежавало възможност да се извършват операциите „служебно въведени“ и „служебно изведени“ суми. Служебно въведените и служебно изведените суми в устройството при проверката били в размер на 0,00 лева.

Служителите на НАП съставили акт на фирмата, а след месец било изготвено и наказателното постановление. Същото веднага било обжалвано пред Районен съд. В молбата до магистратите, мениджърите на "Гиро Ленд" са вписали, че актът е незаконосъобразен, както и че НАП не е конкретизирал какви са били нарушенията.

Според съда обаче, фактическата обстановка и целостта на наказателното постановление напълно отговарят на нормативната и законова уредба.

Магистратите намериха за неоснователни възраженията на управата на заведението, че при съставянето на акта, както и при издаването на наказателното постановление са допуснати съществени процесуални нарушения.

Поради тази причина наложи санкция на Гиро Ленд в размер на 500 лева. За въпросното нарушение е предвидено административно наказание за юридическите лица – имуществена санкция в размер от 500 лева до 2000 лева. В случая и наказанието е определено в размер на минималния, тъй като това е първо нарушение на фирмата.

Името на същото заведение се появи в „черните” списъци на НАП и през септември. Агентите са открили несъответствия и са написали акт на дружеството. Обектът от веригата е най-новото попълнение в града под тепетата. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина