Затворник в Пловдив прекали с дрогата и почина в стационара

Автор: Plovdiv Now 6677
Затворник в Пловдив прекали с дрогата и почина в стационара

Лишен от свобода почина в пловдивският затвор, научи наш репортер. Инцидентът е станал навръх Коледа.  Минути след полунощ 53-годишният Кирил бил отведен в стационара в неадекватно състояние. Малко по-късно починал.

Веднага е била повикана линейка и полиция, но медиците единствено констатирали смъртта.

Според наши източници от затвора, Кирил е бил задържан за пласиране на хероин. Мъжът е от Столипиново и е редовен „клиент” на съда.

Зад решетките той често злоупотребявал със забранени вещества. Така и на Бъдни вечер, когато пушил бонзай и приел голяма доза от дизайнерската дрога – спайс. По думите на лишени от свобода това е причината за внезапната смърт на мъжа.

Бизнесът с дрогата зад решетките процъфтява, дилърите трупат състояние докато си лежат на топло, а снабдителите спокойно пласират.

За пласирането в затвора отговарят четирима лишени от свобода. Те държат монопола на дрогата, която се търгува предимно срещу кутия цигари.

Пратките се доставят предимно в сряда и четвъртък. Според наши източници, вносът чрез храна вече е мит, тъй като именно продуктите са най-проверявани.  Дилърите са станали още по-креативни. 

Почти всяка седмица в пределите на затвора се провеждат акции за дрога и забранени вещи. В 90% от случаите органите на реда откриват дрога или телефони у някой лишен от свобода. По време на една от тези акции бе пресечен действащ с години канал за внос на забранените вещества и вещи.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина