Засилват се проверките по строителните обекти в Пловдив, строеж в Коматево отнесе акт

Автор: Plovdiv Now 6052
Засилват се проверките по строителните обекти в Пловдив, строеж в Коматево отнесе акт

Засилват се проверките по строителните обекти във връзка с постъпили сигнали на граждани за неспазване на изискванията за поддържане на чистотата, съобщават от Пловдивския общински инспекторат. Проверяващите екипи ще работят и в събота и неделя, за да се гарантира пълният контрол.

В събота по сигнал е извършена проверка на обект край Коматевско шосе.  Установено е на място, че строителите от „Линер” ООД на жилищна сграда в местността "Герена" с възложител „Джи си джи“ ЕООД замърсяват с камионите си уличното платно с кал и чакъл. Освен това строежът е без информационна табела и строителна ограда, обясни Борислав Димов, който е инспектирал обекта заедно с Деляна Чалъкова, началник на отдел в Инспектората.

Съставен е констативен протокол в присъствието на КАТ и Първо РУ на полицията. Направено е предписание на техническия ръководител да почисти района до края на деня. Ангажимент на фирмата, извършваща изкопни и транспортни услуги, е да поддържа чистотата на прилежащата към обекта настилка (тротоари, улично платно) от кал, пясък и др. Санкцията за непочистена настилка в резултат от строителната дейност за юридически лица е от 10 000 до 40 000 лв.

На място е съставен и констативен протокол за липса на поставена временна ограда и информационна табела на строежа, което е ангажимент на фирмата възложител.  Глобата при липсата им е в размер от 100 до 500 лв. 

Инспектори на Пловдивския общински инспекторат ще извършат последваща проверка за изпълнението на дадените предписания.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина