Започват новата детска градина в Кючука за 8 групи и над 200 деца

Автор: Деница Лещева 6630
Започват новата детска градина в Кючука за 8 групи и над 200 деца

Първа копка на нова детска градина беше направена днес в пловдивския район "Южен“. Тя ще обслужва осем групи и ще осигури места за около 200 деца. Теренът ще бъде разделен на две части, като на по-късен етап се предвижда изграждането и на детска ясла.

Проектът предвижда изграждане на  басейн и спортен салон, както и на паркинг за родителите. Новото съоръжение ще бъде завършено в рамките на две години, като то ще бъде едно от най-големите в града.

Инвестицията е 3.8 млн лв без ДДС.

„Към момента проблемът с детските градини в района е огромен. От съществуващите 10, 4 се намират в междублокови пространства. Трябва по-най-бързият начин да изведем децата от там и да ги настаним в типови такива. Имаме нужда от още няколко такива градини“, заяви кметът на район „Южен“ Костадин Язов. Той припомни, че в момента има проект за разширяване на ДГ "Зорница" с още 180 места, колкото е и нейният капацитет към момента.

Един от проблемите обаче е и липсата на общински терени, върху които да бъдат построени нови детски съоръжения.

Все още се очаква последното класиране за детските градини тази година. Към момента около 350 деца в района не са записани в забавачките.

"Тази година сме участвали за разширение на ДГ "Зорница" с 5 групи около 180 деца, това е и капацитетът към момента. Като терени нямаме кой знае колко общински, защото от Стамболийски на юг всичко е частно".

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина