Започва най-мащабният ремонт на булевард в Пловдив за 2019-а, цената му е над 6 млн. лева

Автор: Благовест Андонов 900
Започва най-мащабният ремонт на булевард в Пловдив за 2019-а, цената му е над 6 млн. лева

Най-мащабният ремонт на булевард в Пловдив за 2019 година се очаква да започне следващата седмица. Въпреки че от 8 месеца има избран изпълнител за Кукленско шосе, все още реконструкцията не е започнала.

Причината бе направата на велоалея по булеварда, на която така и не можеше да й се намери място.От една страна проектантите не искаха да се изсичат редицата дървесни видове, които са по цялото продължение на булеварда по тротоарните площи. Старите дървета са буквално в средата на тротоарите, което би било препятствие към изграждането на велоалеята. От друга страна градските власти не отстъпваха от исканията си за велоалея, която обаче не трябваше да бъде за сметка на пътните платна.

Така в крайна сметка се е стигнало да варианта велоалеята да бъде споделена с пешеходна зона на места.

Организацията на движението по Кукленско шосе вече е одобрена от КАТ, като ремонтът ще бъде поетапен – ще се ремонтира платно по платно.

Фирмата, която ще ремонтира булеварда е „Пътища Пловдив” АД. Предвижда се тотална реконструкция на пътната част и пешеходните зони, ново осветление, подземни комуникации и други. Цялата сума по поръчката е за 5,9 млн лева. Половината от тях трябваше да бъдат в миналата бюджетна година, а другата през 2019. Парите обаче бяха прехвърлени в Бюджет 2019.

Реконструкцията обхваща цялото Кукленско шосе – от улица „Даме Груев” до землищната граница на Община Пловдив.

Новини

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина