Вандализъм в Кючука! Едни ремонтират пейки и детски площадки, други ги рушат

Автор: Plovdiv Now 5054
Вандализъм в Кючука! Едни ремонтират пейки и детски площадки, други ги рушат

Вандали чупят пейки и детски площадки в квартал „Кючук Париж”. За това съобщава  TrafficNews,.

„От години се опитваме да облагородим пространството пред блока. Тук се събираме негови жители, баби, дядовци, майки с деца. Сеем китки, дръвчета, сами си сложихме пейки и масички, за да има къде да прекарваме време. Възрастни хора сме, това ни е развлечението, но най-тъжното е, че ние го градим с години, а за минути някой решава, че може да го разруши и го прави”, споделя мъж, който от години живее в блок 113 на бул. „Александър Стамболийски” 68, намиращ се в непосредствена близост до съоръженията, и полага грижи за приветливия вид на градинките.

Той споделя, че неведнъж се е случвало да вижда как трудът му е буквално съсипан от вандали, които чупят, грабят и оставят след себе си мизерия.

„ Поддържаме си чисто, стараем се винаги да изглежда добре. Не разбирам на кого пречи трудът ни, но явно се намират и такива. Нека сложат едни видеокамери, надявам се така да спре разрушаването на това, което градим”, допълва той.

Неколкократно той и негови съседи поставят нови пейки и правят кътчета, в които могат да си отпочинат, но за жалост съществуването им не трае дълго.

„ Да видим колко време ще успеем да съхраним и тези, преди да бъдат начупени. Никой разумен човек не би сторил такава поразия, не знам каква наслада им носи разрухата”, каза той.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина