Убиец преби и намушка с нож таксиметров бос в Пловдивския затвор

Автор: Парашкева Иванова 72051
Убиец преби и намушка с нож таксиметров бос в Пловдивския затвор

Таксиметровият бос Радослав Керанов е бил пребит и намушкан снощи в пловдивския затвор, научи наш репортер. Керанов излежава 7-годишна присъда за съучастие в подбудителство за опит за убийство и 4 палежа. Керанов е бил нападнат от друг лишен от свобода - Орхан Илиев - Краваря. Последният излежава присъда за убийство. Снощи Краваря е нападнал с нож  Керанов докато спял, твърдят наши източници. Разпорил му бузата, а след това започнал да го налага. Намесата на съкилийниците на таксиметрови я бос го спасила от по-сериозни наранявания. След това се появили дежурните надзиратели, които отвели Орхан. В момента, според осведомени, той се намира в стационара на затвора. 

Само преди месец Орхан Илиев нападна друг затворник. Кристиян Бъчваров, известен като „хапещия дилър от Тракия” бе нападнат и пребит от него. Краваря е в пловдивския затвор от няколко месеца. Той е осъден за убийство, станало в старозагорска област. Лежал е в затвора в Стара Загора, но след нападение срещу надзирателите е бил преместен.

Орхан е работел в пералното от понеделник до петък.  Бъчваров е нападнат, докато отивал към стационара, за да му бъде дадено лекарство от дежурния санитар. По стълбите обаче, без причина е бил ударен в главата от Орхан и изблъскан на пода. Кристиян е изпаднал в безсъзнание, повикана е била линейка, с която пострадалия бил откаран в Хирургиите.Според очевидци, главата на Кристиян била цялата в кръв и се наложило да го шият. Инцидентът останал без сериозни последствия за нападателя. Бъчваров не успял да си извади навреме медицинско и възможността да потърси правата си отпаднала. 

Керанов бе осъден като съучастник на пловдивския адвокат Владимир Елдъров. Той има две постановени ефективни присъди, които все още не са влезли в сила, защото се обжалват на по-горни инстанции. Адвокатът бе осъден на 7 години и 6 месеца затвор за подбудителство за опит за убийство и 4 палежа, а след това Районен съд го призна за виновен по нови две обвинения. Елдъров е обвинен за това, че е измамил общо 29 свои клиенти със сумата от 676 458 лв. Схемата, по която са били измамени клиентите на Владимир Елдъров, бе разкрита през 2015 година. Пострадалите са бедни, малограмотни роми, загубили свои близки в катастрофи. Втората присъда е три години затвор ефективно, а от предявените претенции като обезщетение съдът призна 232 хиляди лева. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина