Тримата арестувани крадци са ударили Билла в Кючука

Автор: Plovdiv Now 8282
Тримата арестувани крадци са ударили Билла в Кючука

Тримата младежи, арестувани са обир в пловдивски хипермаркет, са "ударили" каса на Билла. Ограбеният магазин се намира в Кючук Париж. Тримата са задигнали 17 683 лева на 6 май. 24 часа по-късно вече са в ареста. 

До момента е установено, че към 1,30 часа през нощта тримата обвиняеми отишли с лек автомобил и спрели близо до хипермаркета. Те разполагали с ключ за входна задна врата, понеже един от тях работел в магазина. Той знаел и паролите за влизане в помещенията, както и за стаята, където се намирала касата за съхранение на парите от дневния оборот.

Друг от обвиняемите отключил задната входна врата на магазина, след което отворил сейфа и отнел от него 17 683 лева от дневния оборот. Тримата си разделили парите и се прибрали по домовете си. За случая бил подаден сигнал на тел. 112, след като служители на веригата за хранителни стоки отишли на работа. На място е пристигнал разследващ полицай, който извършил първите процесуално-следствени действия и последвали незабавни оперативно-издирвателни мероприятия от служители на ОД на МВР-Пловдив.

Тримата извършители са установени и задържани.  Единият от тях доброволно е предал парите, които съхранявал, а останалата част от отнетата сума е намерена в домовете на другите двама. Двама от тях са от Горна баня, а третия от Старозагорско. 

Тримата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Пловдив.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина