Тийнейджър в ареста заради дрога, спипаха и дилъри в Кючука

Автор: Plovdiv Now 8322
Тийнейджър в ареста заради дрога, спипаха и дилъри в Кючука

Три бързи производства - за притежание и разпространение на наркотични вещества, са образувани под надзора на прокуратурата в Пловдив.

В ареста на Първо РУ са задържани двама дилъри и 17-годишен младеж, у когото криминалистите са открили марихуана. На 3 април, малко преди 20.00 часа, полицаи са проверили въпросния тийнейджър, който е от Смолян. При последвал личен обиск от момчето са били иззети 5 топчета суха зелена трева. Експертна справка сочи, че става дума за 2,26 грама марихуана.

По-късно същата вечер криминалисти от районно са задържали и двама дилъри. След получена оперативна информация служителите са проверили двете лица. Става дума за млади мъже на възраст 20 и 23 години от Пловдив, които си уговорили среща на пейка в парк до булевард «Никола Вапцаров» в Кючук Париж. Полицейският екип, пристигнал на мястото, намерил под пейката плик с марихуана и електронна везна. Последвал личен обиск, при който бил иззет мобилният телефон на един от младежите. По попъврхността на апарата била залепена кафява смола. Експерти са установили, че смолата е "пинака" - наркотично вещество от групата на  синтетичните канабиноиди с тегло 0,024 грама.

В условията на неотложност е последвал и обиск в дома на 20-годишния дилър, където в гардероб са били скрити още 6 топчета марихуана с тегло близо 30 грама и втора електронна везна.

Другият младеж на свой ред е признал, че крие наркотик в тайник на Младежки хълм. На посоченото място полицаите открили марихуана, скрита под тророарна плочка. Двамата дилъри са с мярка задържане под стража за 72 часа.

В ареста на Четвърто РУ в Пловдив пък е задържан 33-годишен мъж от Полски тръмбеш. Той управлявал лек автомобил БМВ и в следобеда на 5 април бил спрян на улица «Богомил». Тестът за употреба на наркотични вещества е реагирал положително на метамфетамин. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина