Тържествен водосвет отбеляза днес празника на болница „Свети Пантелеймон“ в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 5153
Тържествен водосвет отбеляза днес празника на болница „Свети Пантелеймон“ в Пловдив

Тържествен водосвет отбеляза днес празника на МБАЛ „Свети Пантелеймон“ в Пловдив.

Събралите се лекари пожелаха здраве на себе си и пациентите. Председателят на Общинския съвет Александър Държиков, кметът на "Южен" Костадин Язов и общинският съветник Иван Вичков уважиха събитието.

Взети са всички необходими мерки, раздадени са лични предпазни средства и дезинфектанти. В болницата няма заразени с COVID 19 пациенти или лекари. След края на извънредното положение приемът е възстановен на 100%, но все още хората се въздържат да посещават болницата. Това обясни управителят на здравното заведение д-р Константин Сапунджиев. Няма и 50 % заетост на леглата в сравнение с периода преди извънредното положение, между 20 и 30% са намалени възнагражденията на работещите в МБАЛ „Свети Пантелеймон“ заради епидемията от коронавирус, допълни той.

Общинският и областният кризисен щаб работят в синхрон и спазват инструкциите от Националния кризисен щаб, което даде възможност да няма рязко покачване на заболеваемостта, коментира директор дирекция „Здравеопазване“ д-р Калин Калинов .

Той подчерта, че обезпечеността на болницата откъм апаратура и лекари е доста добра, а екип на МБАЛ „Свети Пантелеймон“ е командирован в УМАБЛ „Свети Георги“, за реална подкрепа за справяне с COVID 19.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина