Търси се: Директор на най-голямата общинска болница в Пловдив, може и да е икономист

Автор: Благовест Андонов 4121
Търси се: Директор на най-голямата общинска болница в Пловдив, може и да е икономист

Общинският съвет в Пловдив ще гласува провеждането на конкурс за възлагането на управлението на най-голямата общинска болница в Пловдив – МБАЛ "Св. Пантелеймон".  Досега бившата Втора градска болница се управляваше от доц. д-р Петко Недев, но неговият 3-годишен мандат изтече. Докато трае процедурата самият той ще бъде утвърден за временно изпълняващ длъжността директор.

Конкурсът ще бъде на три етапа – по документи, представяне на визия за развитието  на болницата, а третият е събеседване с допуснатите кандидати.

В критериите е записано, че задължително условие е кандидатите да са магистри по медицина или дентална медицина, или да са магистри по икономика и управление. За последните е нужен и документ, който удостоверява повишаване на квалификацията на висшето образование в сферата на здравния мениджмънт.  Изисква  се и минимум  5 години професионален стаж в съответната област.

Конкурсът ще се проведе на 31 май тази година, като председател на комисията ще е зам.-кметът Розалин Петков. В нея ще има още трима общински съветници и представител на РЗИ – Пловдив.

МБАЛ "Св. Пантелеймон" е най-голямата общинска болница в Пловдив. Тя трябваше да погълне и МБАЛ "Св. Мина", но все още новата структура  не може да влезе в сила заради юридически пречки. Очаква се в концепцията на кандидатите да залегне и програмата за преструктурирането на двете лечебни заведения.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина