Стопанинът на овчарката, уж нападнала куче в Кючука: Всичко е лъжа!

Автор: Plovdiv Now 6826
Стопанинът на овчарката, уж нападнала куче в Кючука: Всичко е лъжа!

„Всичко е лъжа”. С тези думи се обърна към TrafficNews пловдивчанинът, обвинен, че кучето му е нападнало мъж и питбула в Кючук Париж. Припомняме, че жител на пловдивския квартал сигнализира преди време, че е станал жертва на агресивна овчарка.

Инцидентът станал на улица „Кукуш”. Шабан е стопанин на 11-годишен питбул и малко кученце от същата порода. По време на обичайната им разходка пловдивчанинът и питомниците му се засекли с две момчета. Те разхождали големи кучета – едното питбул, а другото белгийска овчарка.

„Животните не бяха на повод, а вързани с въжета, приличащи на сизал. Разминавайки се с тях, овчарката започна да се дърпа и се откъсна от въжето. Нахвърли се срещу мен и малкото ми кученце. За да ни спаси, по-възрастният ми питбул застана пред нас. Овчарката се нахвърли върху кучето ми, захапа го за врата, а след това му разкъса ухото. Младежите не се намесиха. Аз с все сили разтървах животните”, разказа  тогава Шабан. 

Инцидент в Кючука! Овчарка нападна пловдивчанин, разкъса ухото на кучето му

Няколко дни след публикацията на TrafficNews, с репортер се свърза собственикът на овчарката. Кристофер бе възмутен от думите на съкварталеца си и ги определи като „лъжа”. От обясненията на пловдивчанинът става ясно, че питбулът на Шабан пръв е нанесъл ухапване по белгийската овчарка.

„Кучето ми беше на повод, както и това на моя близък, с когото бях. Двата питбула бяха на отсрещния тротоар. В един момент обаче стопанинът на двете кучета слезе на шосето и се доближиха до нас. По-малкото питбулче дойде до моята овчарка и започнаха да се душат и радват едно на друго. В изблик на ревност обаче, черният питбул се нахвърли върху моето куче. Захапа го по гърба и се стигна до боя”, разказва Кристофер.

Младият пловдивчанин веднага се намесил. Той и питомникът му са посещавали училище за кучета и по думите на Кристофер овчарката е изключително дисциплинирана.

„Хванах задните крака на кучето ми, за да пусне питбула. Стопанинът на последният обаче не се намеси адекватно, а хвана главата на животното си и рязко е дръпна. Така се стигна до раната на ухото”, допълни пловдивчанинът.

Веднага след кучешкия бой Кристофер е клекнал до животните, за да провери как са.

„Не е вярно, че съм избягал, нито приятелят ми. Проверих за рани овчарката ми и погледнах другото животно. Без да каже и дума, стопанинът на питбула си тръгна. Нищо не направи. Имаме записи от камерите на близките магазини. Много се засегнах от думите на мъжа, че съм безотговорник”, допълва стопанинът на белгийската овчарка.

Инцидентът в четвъртък има и предистория. Само две седмици по-рано, на същата улица, черният питбул отново без причина се е нахвърлил на овчарката.

„Тогава беше баща ми с кучето. Отново на улицата, питбулът е бил пуснат да играе и когато е видял кучето ми, го е нападнал. Тогава не се е стигнало до рани или по-сериозен инцидент”, завършва Кристофер.  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина