Стъкла, матраци и всякакви други ненужни вещи са затрупали градинка в район “Южен“

Автор: Plovdiv Now 5415
Стъкла, матраци и всякакви други ненужни вещи са затрупали градинка в район “Южен“

„Докато ние сами нямаме самосъзнание да чистим около нас, не можем да виним нито държава, нито община“. Възмущението е на пловдивчанин, който е заснел две малки сметища в Кючука, само на метри едно от друго. Камарите с боклук са около контейнери, които са разположени край тротоара на улица „Стефан Стамболов“.

Очевидно живеещи в района са решили да почистят домовете си и да нахвърлят най-различни видове покъщина в градинката до контейнерите. И тук не можем да говорим за съсед изключение, тъй като сметищата са две и са трупани в продължение на времето, което по-скоро ни навява, че е навик на повече от един човек.  Сред изхвърлените вещи има матраци, шкафове, врати и много счупени стъкла. Та освен всичко, въпросните сметища могат да бъдат и опасни. 

При тази гледка идва и въпросът на нашия читател – кой е виновен за това градско сметище? Много хора ще прехвърлят топката на сметоизвозващата фирма, че не е събрала изрядно купчината. Но истината е, че няма как да очакваме някой да върви и да почиства след нас, докато нарушаваме закона и тъпчем градинките пред собствените си жилища.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина