Спират обслужването на контейнерите за растителни отпадъци в Коматево и Прослав

Автор: Plovdiv Now 4586
Спират обслужването на контейнерите за растителни отпадъци в Коматево и Прослав

С настъпването на зимния сезон жителите на кварталите „Коматево” и „Прослав“ трябва да имат предвид, че се преустановява временно обслужването на кафявите контейнери за растителни отпадъци, считано от 09.12.2019 г. През зимата количеството на този вид отпадък значително намалява и това е причината за тази мярка.

Препоръчително е всяко домакинство, което притежава индивидуален кафяв контейнер, да се погрижи за него, като го прибере и съхранява до подновяване на услугата през пролетта, за което гражданите ще бъдат своевременно информирани чрез средствата за масово осведомяване.

Всички, които се отопляват с твърдо гориво през зимния сезон, трябва също да имат предвид, че е забранено изхвърлянето на сгурия в контейнерите за битови отпадъци и в тези за разделно събиране на отпадъци от опаковки, което би довело до запалване на отпадъците и контейнерите. Освен нанасянето на значителни материални щети, се замърсява околната среда и има риск за сградите, които се намират в близост. 

Във връзка с това Дирекция „Екология и управление на отпадъците” при Община Пловдив призовава гражданите да сигнализират на тел. 6111 –  Пловдивски общински инспекторат, в районните полицейски управления или на тел. 112 - за спешни повиквания,  при всеки случай на злонамерени действия срещу контейнерите. На нарушителите ще бъдат налагани санкции съгласно Наредбата за управление на отпадъците на територията на община Пловдив.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина