Служителите в пловдивския затвор излизат на протест

Автор: Plovdiv Now 4522
Служителите в пловдивския затвор излизат на протест

Синдикатът на служителите в затворите в страната излизат на протест с няколко искания. В Пловдив той ще се проведе в петък 12-ти май от 9:00 пред затвора, намиращ се на бул. "Александър Стамболийски" 4.

Желанията на протестиращите са разговор Министерството на правосъдието, в който да се обсъди направената реформа, която по думите им не води до нищо добро.

Основни проблеми, които посочва синдикатът са - работното време и условията на труд,зачестяващите случаи на агресия, насочена срещу персонала, включително неизпълнението на ангажименти на министерството постигнати с предишни правителства.

Служители на затвора  в Пловдив разказаха, че основното желание, с което тръгват на протест в петък, е да бъде направено така, че работното време на служителите на надзора да си бъде, както преди.

„Направиха всички затвори и арести да работят на 12 часа. Тоест  независимо на кой пост си имаш 12-часов работен ден. Това за цяла България влезе в сила от януари месец, а за  затворите в Пловдив , Пазарджик и Плевен влезе в сила от октомври миналата година. Ние не сме против 12-часовия работен ден, ние сме против това да се налагат 12- часов работен ден на всички надзиратели. Искаме да сме на смесен режим на работа, както си беше преди,” коментира пред TrafficNews един от пловдивските надзиратели.

Също така те ще изискат и по-голяма защита, заради зачистелите вербални и физически атаки срещу надзиратели. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина