След скандала с внос на забранени вещи: Отстраниха двама надзиратели от пловдивския затвор

Автор: Валерия Василева 5291
След скандала с внос на забранени вещи: Отстраниха двама надзиратели от пловдивския затвор

Командир и главен надзирател от пловдивския затвор са временно отстранени от работа след скандала с внос на забранени вещи. Срещу Тодор Илиев и Светлозар Андонов е започната дисциплинарна проверка, научи Plovdvinow.bg.

Проверката трябва да приключи на 20 декември като след това ще бъдат определени наказанията им.  Още след скандала, за който Plovdivnow.bg разказа, Андонов е излязъл в болнични, като причината е влошено психическо здраве.

Припомняме, че канал за внос на незаконни вещи /а вероятно и вещества/ бе пресечен при акция в пловдивския затвор в началото на ноември. Жена от ромски произход е донесла на свой близък багаж, който бил приет от дежурните, въпреки, че приемът на багаж в делничен ден е забранен. Чантата, била приета със съгласието на командира Светлозар Андонов. Сигнал за нарушението бил изпратен до временно изпълняващия длъжността началник на затвора Запрян Илиев, който веднага разпоредил вътрешна проверка. В чантата били намерени телефон, зарядно и домашно приготвена храна. За всяко едно от тези неща има забрана да бъде внасяно зад решетките. 

Багажът е бил предназначен за затворник с прякор Лъки. Започнала е дисциплинарна проверка, в която се проверява дейността на смяната на главния надзирател Тодор Илиев, за да се засече дали е имало и предишни случаи на нерегламентирано внасяне на багаж. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина