След проверка на огромния гьол в Кючука намериха проблема, но не и решението му

Автор: Plovdiv Now 7106
След проверка на огромния гьол в Кючука намериха проблема, но не и решението му

Огромният гьол на ул. „Пере Тошев“ № 65, който се образува при всеки дъжд скоро може и да не пресъхне. 

След като TrafficNews сигнализира ОП „Чистота“ за проблема в „Южен“, оттам разпоредиха мигновена инспекция на състоянието на шахтите в района.

При направената проверка било установено, че причината за честото наводняване на участъка на ул. "Пере Тошев" № 65 не е дъждоприемната шахта. То вероятно е следствие от неравност на паважната настилка, в която се събира водата и тя не може да се оттече към шахтата, намираща се до пресечката с ул. "Нева".

Кметът на район „Южен“ Костадин Язов заяви, че за да се постигне очаквания от жителите резултат, трябва да се направи цялостна реконструкция на въпросния участък. За него обаче са нужни финансови средства, с които бюджетът на района не разполага

Улица „Пере Тошев“ № 65 в посочения участък е стара. Вследствие на дългогодишната експлоатация и преминаването на тежки автомобили, е настъпило изменение на регулата на улицата“, коментира той пред TrafficNews.

Евентуалната реконструкция изисква разработване на проект, който трябва да включва както промяна на регулата, укрепване на подосновните пластове на уличното платно, така и изграждане на дъждовна канализация, поясняват от градската управа.

Ангажираме се да направим предложение до Община Пловдив, която да предвиди включването на средства към общинския бюджет за реконструкция и ремонт на участъка, тъй като в тази бюджетна година Район „Южен“ не разполага с необходимите средства“, заяви Костадин Язов.

автор: Соня Желязкова

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина