След “Бързи и яростни“ на “Кукленско шосе“, шофьор остана без книжка и отнесе акт за 3000 лева

Автор: Ива Модова 4190
След “Бързи и яростни“ на “Кукленско шосе“, шофьор остана без книжка и отнесе акт за 3000 лева

Шофьор бе глобен с акт от 3000 лева и му бе отнета книжката за една година след гонка в Пловдив. Мъжът, от село Желязно, бил спипан да се „дърпа” с колега на пътя на Кукленско шосе.

Случката, като от филма „Бързи и яростни” е станала преди година на натовареното трасе.  Мъжът управлявал БМВ 530 D, собственост на жена му.

Около 20:30 часа патрулна кола на полицията се е движила по бул."Кукленско шосе", като срещу тях се движили два автомобила – Мерцедес и БМВ. Полицаите видели, че се движат с огромна скорост, като видимо двете коли се състезавали. При вида на полицаите, те обърнали колата, но били спрени от униформените.

Те написали на водача на БМВ-то акт за извършено административно нарушение за  участие в нерегламентирано състезание по пътищата, отворени за обществено ползване. При предявяване на акта на нарушителя, той вписал, че няма възражения против констатациите по акта.  По-късно обаче той е обжалвал акта в Районния съд под тепетата.

Собственичката на колата обяснила пред съд, че мъжът й идвал да я взима от работа. Тя обяснила, че половинката й, с когото живее не семейни начала не разбрал за какво е глобен.  Той мислил, че актът е за превишена скорост,  като мъжът твърдял, че не бил участвал в гонки с автомобили. 

Съдът обаче не приел възраженията на жената и мъжа й, който шофирал автомобила. Магистратите потвърдили наказанието на мъжа – 3000 лева глоба и една година без книжка.

Решението може да се обжалва в Административния съд.

Снимка: Илюстративна 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина