Шофьорът, катастрофирал в Кючука, празнувал преди това имен ден до сутринта

Автор: Plovdiv Now 9823
Шофьорът, катастрофирал в Кючука, празнувал преди това имен ден до сутринта

37- годишният Минко Минков е бил зад волана на джипа "Порше", причинил мелето на ул. "Александър Стамболийски" в неделя по обед, съобщи trafficnews.bg.

Водачът се е опитал да изпревари две коли, навлязъл в насрещното се врязал последователно в дърво и уличен стълб. При удара прекършеното дърво паднало върху трима пешеходци, които са ранени. В болница са откарани мъж на 56 години, 49-годишна жена и 15-годишно момиче. 

Мъжът беше издирван от полицията, след като избяга от мястото на катастрофата. Късно вечерта снощи той се е явил в Пето РУ и е задържан срок до 24 часа. Тестът му за употреба на наркотици дал положителен резултат, като реагирал на кокаин. Взета му е кръвна проба за химически анализ. По образуваното досъдебно производство работят разследващи от Първо РУ, на чиято територия стана произшествието.

Джипът "Порше" е собственост на пловдивската компания "Корект Инвест", но го карал Минков. Предишната вечер той празнувал имения си ден с приятели. Купонът продължил до сутринта, а след това той тръгнал с две от гостенките си да се прибира. По пътя загубил контрол над колата и помел колите, дървото и стълба. 

Минков е прекарал известно време в чужбина, живял е в Германия. Според негови познати е работил в строителството, но се е върнал след като имал проблеми с правосъдието там. 

По делото е извършен оглед на местопроизшествие, разпитани са свидетели,  както и пътниците в  поршето.  Иззети са записи от охранителни камери. Продължават действията по разследването с разпити на свидетели. Предстои да се съберат документи относно оказаната медицинска помощ н и да се установи с назначаване на медицинска експертиза характера и вида на причинените им телесни повреди. Предстои назначаването на автотехническа и автооценителна експретизи, тъй като следва да се установи механизмът на пътното произшествие, респективно извършените нарушения по Закона за движение по пътищата от участниците в него. Следва да бъде назначена химическа експертиза на кръвната проба на шофьора и оглед на приобщените по делото записи на охранителни камери. Действията по разследването продължават. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина