Има ли строително разрешение прекарването на кабелно трасе под тротоара на бул. “Христо Ботев?

Автор: Plovdiv Now 3951
Има ли строително разрешение прекарването на кабелно трасе под тротоара на бул. “Христо Ботев?

Със или без строително разрешение се прекарва кабелно трасе под тротоара на бул. "Христо Ботев? Този въпрос задават вече втори ден пловдивчани, които живеят в съседство. 

Вчера  сутринта работници на Цифрова кабелна корпорация вдигнали плочките от южната страна на булеварда срещу Военна болница и започнали да копаят изкоп за кабелно трасе. Граждани, които имат търговски обекти в района, подали сигнал в кметството и попитали защо не са уведомени своевременно за изкопните дейности. Оказало се , че районната администрация също не е уведомена. На място веднага била изпратена комисия, която направила проверка и е съставила констативен протокол за нарушението. Уведомени са Общинския инспекторат и полицията. 

Днес живеещи в района се възмутиха от начина, по който се възстановява настилката , след като кабелите били положени. "Бъркат на ръка цимент и го замазват. Това няма да издържи и няколко валежа и ще се отворят дупки", коментира Илко Димитров. 

Репортер на TrafficNews се свърза с началника на Общинския инспекторат Борислав Димов, който заяви, че  представители на фирмата са съобщили, че имат строително разрешение и предстои да го представят. От къде - засега не е ясно. "След приключване на дейността, ще направим инспекция и ако настилката не е възстановена , ще напишем акт" коментира общинският служител. 

Редакцията ни също изпрати официално запитване до ръководството на Цифрова кабелна корпорация, но до този момент нямаме отговор. 

Факт е, че част от тротоара е в изключително компрометирано състояние без плочки и спешно се нуждае от ремонт. Защо подобни ремонти не се съгласуват с общината или районото кметство е друг въпрос. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина