Реконструкцията на улица „Борис Сарафов“ в район „Южен“ върви качествено и в срок

Автор: Plovdiv Now 5699
Реконструкцията на улица „Борис Сарафов“ в район „Южен“ върви качествено и в срок
Реконструкцията на улица „Борис Сарафов“ в район „Южен“ върви качествено и в срок. 

„Целта на общината е да влезем в районите, където дълго време не са инвестирани средства за ремонт на вътрешните улици и това затруднява гражданите и нормалното придвижване в кварталите“, коментира зам.-кметът Пламен Рачев. По думите му „Борис Сарафов“ е била в окаяно състояние, защото не е ремонтирана от 30 години. За нейната цялостна реконструкция са отпуснати 200 хиляди лева от общинския бюджет. 

„Предвижда се да бъдат сменени бордюрите и основно да бъде ремонтирана и преасфалтирана отсечката между улиците „Иван Кесяков“ и „Дрин“, обясни кметът на района Костадин Язов. Той допълни, че ще бъдат положени 6 сантиметра битум и 4 сантиметра износващ пласт, който да гарантира здравината на настилката. При добро време се предвижда ремонтът да бъде завършен в рамките на този месец. След приключването на дейностите по улица „Борис Сарафов“ ще започне ремонт в отделни участъци на ул. „Асен Христофоров“ и бул. „Ал. Стамболийски“.

Сменена е и настилката на тротоара от северната страна на бул. „Никола Вапцаров“ в участъка между улиците „Димитър Талев“ и „Македония“. Също така с нов тротоар е и източната страна на бул. „Македония“ между „Кукуш“ и „Даме Груев“ срещу ст. „Спартак“.
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина