Протестиращи от Кючука блокираха движението по натоварен булевард в час пик

Автор: Plovdiv Now 5207
Протестиращи от Кючука блокираха движението по натоварен булевард в час пик

След  протеста в Общински съвет и срещата с кмета на града Здравко Димитров, снощи протестиращи от „Южен” блокираха движението в Кючук Париж, след като препречиха пешеходна пътека на бул. „Никола Вапцаров” след кръстовището с „Македония” .  Двайсетина души, участващи в протестите срещу  плановете за застрояване на междублоковото пространство зад т.нар. Юбилеен блок,  предизвикаха огромно задръстване в час пик. Изнервени шофьори, бързащи да се приберат след работа или да вземат децата си от училище, огласиха квартала с клаксони.

За да избегнат обвиненията в гражданско неподчинение, те избраха нестандартен подход – пресичайки по няколко пъти в двете посоки пешеходната пътека през булеварда.

Заради задръстването , на място са пристигнали няколко патрулки на Първо районно  като полицаите са отправили предупреждение към протестиращите. Посъветвали са ги ако искат да протестират , да спазват общинските наредби и да си извадят необходимите разрешителни.

Недоволните граждани  са заявили, че протестите ще продължат под различни форми.

Причината за негодуванието е плановете на строителна компания да издигне жилищен комплекс на частен терен, който до този момент е  зелена площ. В понеделник ще се проведе тристранна среща между представители на Инициативния комитет, кмета Здравко Димитров и представители на инвеститора – фирма „Пимк”.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина