Пробивът под гарата и реконструкцията на „Даме Груев” - вероятно през септември

Автор: Благовест Андонов 12559
Пробивът под гарата и реконструкцията на „Даме Груев” - вероятно през септември

Два от най-чаканите проекти на Пловдив – пробивът под гарата и реконструкцията на улица „Даме Груев” ще започнат най-вероятно през септември. Зам-кметът по строителството Пламен Райчев обясни, че текат последни съгласувателни процедури с фирмата изпълнител на важната улица в Кючука, като очаква около 10- 15 септември да стартира реконструкцията. Първият етап на ремонта е от бул. „Македония” до ул. „Охрид”.  Втория ще се продължи до ул. „Тодор Александров“, а в последния етап ще се завърши улицата до надлез „Родопи“.  Договорът за превръщането на „Даме Гурев” в булевард е за 7,3 млн. лева, а срокът е за 300 дни, пише trafficnews.bg.

Другият проект – пробивът под Централна гара  все още няма строително разрешение.  Причината е, че има дейности, по които самата Община трябва да подаде документите в Министерството на регионалното развитие и благоустройство, за да се изкарат строителните книжа. Това обаче се очаква да е по-скоро формалност и скоро процедурата ще бъде завършена. Самата фирма изпълнител -   „Трейс холд груп” вече започва да трасира местата, откъде ще започне мегапроекта.

„Дейностите ще започнат от район „Южен”, където няма да се създаде проблем с движението на автомобилите, като през това време трябва да се премести колекторът на ВиК. Именно заради това ремонтът на бул. „Христо Ботев” започна от западната страна към източната, за да не се налага два пъти да се затваря булеварда”, заяви Райчев.

Относно съдбата на Бетонния мост зам.-кметът обясни, че и двата варианта за ново съоръжения са приемливи за Общината, като НКЖИ трябва да решат кой от двата варианта да проектират и изпълнят – със стоманобетонна конструкция или изцяло метална.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина