Пресякоха канал за внос на забранени храни и вещества в пловдивския затвор

Автор: Валерия Василева 4770
Пресякоха канал за внос на забранени храни и вещества в пловдивския затвор

Канал за внос на незаконни вещи / а вероятно и вещества/ е бил пресечен при акция в пловдивския затвор в петък, научи Plovdivnow.bg. Жена от ромски произход е донесла на свой близък багаж, който бил приет от дежурните, въпреки, че приемът на багаж в делничен ден е забранен. Чантата, била приета със съгласието на командира Светлозар Андонов. Сигнал за нарушението бил изпратен до временно изпълняващия длъжността началник на затвора Запрян Илиев, който веднага разпоредил вътрешна проверка. В чантата били намерени телефон, зарядно и домашно приготвена храна. За всяко едно от тези неща има забрана да бъде внасяно зад решетките. 

Започнала е дисциплинарна проверка, в която се проверява дейността на смяната на главния надзирател Тодор Илиев, за да се засече дали е имало и предишни случаи на нерегламентирано внасяне на багаж. Предстои да бъдат проверени записите от охранителните камери. 

Багажът е бил предназначен за затворник с прякор Лъки, който е в запечатана килия. Според служители от охраната всяка седмица в затвора се вкарват по десетина килограма тесто, което затворник - баничар превръщал в баници и тутманици, част от които се връщали като "благодарност" към служителите , "пропуснали" тестото. Заедно с тестото обаче влизали също така бутилки алкохол и забранени вещества. 

През май тази година в затвора в Пловдив бе разбит голям канал, през който се доставяха хероин и бонзай на плодивските затворници. 44-годишен софиянец и приятелката му, която е на 37 години бяха арестувани с  близо 14 000 таблетки "ривотрил" с тегло над 2 кг. 

Количеството, превозвано от двойката, е било предназначено за затвора в Пловдив. Няколко дни по-рано при обиск  бяха намерени хероин, марихуана, бонзай и амфетамини, а също така в склада на затвора полицията откри близо 100 телефона. 

Материално отговорно лице на въпросния склад бил затворникът Ивайло Асламашки, а вътре били съхранявани дрехи, завивки и постелки на затворниците. 

В края на октомври строителният техник на пловдивския затвор Пламен Политов бе задържан докато си пазарува 5 хапчета екстази и плик с амфетамин. По-късно в дома на 33-годишния Политов криминалистите открили още 47,93 грама амфетамин, 30 таблетки екстази, везна със следи от амфетамин и марихуана. В последствие той бе освободен срещу парична гаранция.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина