Правят най-големия парк в район „Южен” в Пловдив на площ от 34 дка

Автор: Благовест Андонов 2668
Правят най-големия парк в район „Южен” в Пловдив на площ от 34 дка

Най-големият парк в район „Южен” на територия от 34 дка може да бъде изграден през следващия мандат. Това ще бъде възможно, ако Общинския съвет на последната си сесия за мандата, гласува промяната на предназначението на терена. Огромната площ от 34 дка се намира непосредствено до футболната база на Ботев Пловдив в Коматево.  В момента тя е със статут на пасище, като общинарите трябва да вземат решението, той да бъде променен на зелени площи и парк.

В параметрите на бъдещия парк трябва да бъдат заложени алейна мрежа,както и паркинг за достъп до автомобили. Предвижда се да има и заведение и стопанска база за поддържането на зелените площи.

Другите заложени зони, които трябва да присъстват в проекта са за активен отдих. В това число влиза детски и спортни площадки,атракциони и развлечение. Зоната трябва да бъде направена така, че шумните игри и места да се съсредоточат в една част, като да е осигурена изолация с растителност и да е достатъчно дистанцирана от Зоната за пасивен отдих. Въпросната зона за тих отдих ще има поляни за пикник, беседки, перголи, пейки и площадки.

Припомняме, че в момента се прави и нов Общ устройствен план. На проектантите е възложено да се намерят терени в район „Южен”, в частта му около Кючук Париж и бул. „Александър Стамболийски” , в който да бъде обособен паркова зона с всичките им елементи.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина