Пострадалите в катастрофата на “Остромила“ се борят за живота си

Автор: Plovdiv Now 7747
Пострадалите в катастрофата на “Остромила“ се борят за живота си

Тежко е състоянието на двете момчета, пострадали в мелето на улица „Остромила” снощи. Както plovdivnow.bg съобщи, автомобилът фолксваген, в който са били шофьорът - 22-годишният Боян и спътникът му Георги на 28 години, се заби челно в „Крайслер“.  Наложи се пожарникари да режат ламарините на немското возило, за да извадят пострадалите.

Те веднага са откарани в болница в тежко състояние. В момента Георги и Боян са настанени в Интензивното отделение на УМБАЛ „Свети Георги”. И двамата са в критично състояние, съобщиха за plovdivnow.bg от лечебното заведение.

22-годишният Боян е с тежка травма на бедрото, като днес му е направена операция. Той е и със сериозно нараняване на лицевата част на черепа, за която също е необходима хирургична интервенция. Поради тежкото състояние, тя ще бъде отложена, когато Боян се стабилизира.

Операция е претърпял и Георги. Още снощи на момчето е бил изваден далака, който е бил разкъсан. Той е с черепно мозъчна травма, гръдна, коремна и счупване на двете мишници. 28-годишният мъж е в критично състояние, на изкуствено дишане.

Часове след тежкото меле в профилите им се появиха текстове за съпричастност. Приятели на Георги и Боян са организирали и кръводарителска кампания. Предвид предстоящите операции ще са необходими кръв и кръвни продукти.

„Никой не е застрахован! Нека подкрепим нашите приятели и техните близки! Дръжте се, не сте сами!!!”. Това послание се появи в социалните мрежи.

„Дръж се Шопе”; „С теб сме”; „Не се предавай”, са постовете в профилите на Георги и Боян.

Разследването на случая продължава. След инцидента е станало ясно, че водачите, участвали в мелето, не са консумирали алкохол. В катастрофата е пострадал и 59-годишният шофьор на крайслера.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина