Погром след пожара в апартамент в Кючука - опушени стени, унищожени кабели и дограма

Автор: Ива Модова 11685
Погром след пожара в апартамент в Кючука - опушени стени, унищожени кабели и дограма

Опушени стени, разтопени кабели и чисто нова дограма, унищожени входни врати и пълно с боклук междуетажие. Това са пораженията след пожара, станал в блока на ужасите в Кючук Париж, видя trafficnews.bg.

По официални данни на пожарната от огъня е унищожено домашно имущество в апартамента, от който е тръгнал пожарът. Опушени са 300 кв.метра стени в общите части и 5 броя дървена дограма – отново на междуетажията. Пред репортер хората разказаха, че от дима са стопени част от входните им врати.

Всички кабели за интернет и цифрова телевизия са унищожени. Освен това асансьорът е блокиран и възрастните хора едва се качват на по-високите етажи.

„Този пожар ни върна години назад. Преди няколко месеца правихме ремонт на общите части. Сменена бе входната врата, домофоните бяха чисто нови. През декември миналата година подменихме и дограмата. Сега всичко е унищожено, целият ни труд”, това разказа пред репортер жител на улица „Димитър Талев” 51.

В малките часове на нощта хората са проверявали за дим и огън от апартамента на Николина Стоянова. Мъжете са се редували да дежурят.

„С голяма част от съседите обсъждахме почти до полунощ какво ще правим. Пожарникарите изкъртиха входната врата на апартамента. Наложи се боклукът да бъде изринат на стълбите, в момента едва се преминава. Няма да споменаваме каква миризма се носи из входа. Ще се наложи за наша сметка да бъде извикана фирма, която да се погрижи за тази натурия. Все пак сее зараза. Може би, за да ограничим миризмата от апартамента, ще съберем пари и за нова врата на Стоянова”, коментират още съседи.

Самата Николина се е прибрала в жилището си към 2:00 часа през нощта. Жената веднага се е заела отново да прибере в дома си боклуците, част от които овъглени и миришещи на пушек.

„Притеснихме се за Кремена – дъщерята на Николина. Повече от 10 дни не се е прибирала. По време на пожара само се молехме момичето да не е вътре”, завършиха пловдивчани.

Междувременно продължава съдебната битка между Николина Стоянова и етажната собственост. Припомняме, че на първа инстанция магистратите отхвърлиха решението на собствениците на 50-те апартамента, с което Николина е длъжна да напусне доброволно за 2 години апартамента и да го почисти.

TrafficNews ще продължи да следи темата. Предстои да разберем дали казусът ще се увенчае с хепиенд или тормозът от смрад, мишки, зараза и мръсотия ще трови живота на над 50 души от улица „Димитър Талев” 51.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина