Подготвят тоталния ремонт на основна улица в Кючука, правят и голям парк до нея

Автор: Благовест Андонов 4604
Подготвят тоталния ремонт на основна улица в Кючука, правят и голям парк до нея

Дългоочакваният ремонт на улица „Даме Груев” се очаква да стартира през втората половина на 202 година, заяви Костадин Язов. Той обясни, че в момента се подготвя нужната документация, а преди ремонта на основната пътна артерия, ще минат две процедури за съседни обекти.

„Първо искаме да асфалтираме изцяло ул. „Дрин”, която ще поеме основния поток, след като започне ремонтът на ул. „Даме Груев”. Първата част на реконструкцията ще бъде от бул. „Македония” до ул. „Охрид”. Тъй като ще направим „Даме Груев” с разширението, това ще коства част от зеленината покрай улицата. Искам още преди това да компенсираме  с дърветата. В момента съм дал на еколози и проектанти да ми направя проект за парк до ул. „Даме Груев” по цялото продължение на улицата покрай Кожния диспансер и киното. Искаме там да социализираме зоната и да засадим повече дървесни видове”, обясни кметът на район „Южен”.

За ул. „Даме Груев” в Бюджет 2020 има заложени 1 млн. лева, с които ще започне реконструкцията. Реконструкцията ще се прави на етапи.

„Улицата ще се разшири, като ще започнем не от надлез „Родопи”, а от ул. „ Македония”, защото в тази й част има сменена ВиК мрежа. Там има един участък от 100 метра, който е готов за реконструкцията. Надявам се до края на тази година целият участък до „Пере Тошев” да бъде ремонтиран. Тази улица ще стане след ремонта основна пътна артерия и ще разтовари значително бул. „Никола Вапцаров”, обясни Язов.

Той допълни, че проектът за рехабилитация ще струва около 8 млн. лева, а с разширението и паркоместата може да отиде и между 10 и 12  млн. лева. Това означава, че проектът няма как да се направи в една бюджетна година.  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина