Пловдивчанин ограби жена на излизане от Пробационната служба, дадоха му 6 години

Автор: Plovdiv Now 4079
Пловдивчанин ограби жена на излизане от Пробационната служба, дадоха му 6 години

Окръжен съд – Пловдив осъди на шест години лишаване от свобода при първоначален строг режим Славчо Д. 21-годишният мъж е признат за виновен в това, че 28 май 2018 г. е отнел златен синджир на стойност 360 лв. от владението на млада пловдивчанка. Престъплението било извършено при условията на опасен рецидив, след като обвиняемият е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година. Изпълнението на присъдата било отложено по реда, предвиден в Наказателния кодекс.

На 28 май 2018 г. около 13,40 часа Славчо  посетил Пробационната служба – звено Пловдив, на бул. „Македония“ №21а. Там положил подпис пред младши инспектор в службата във връзка с изпълнение на предходно наложено му наказание пробация. След това се насочил към автобусната спирка в близост до службата. По същото време пострадалата С. Г. излязла от намиращия се в близост хипермаркет от голяма търговска верига. Преминала покрай спирката и продължила към дома си по ул. „Трети март“, навлизайки в малък парк. В този момент Славчо Д. вървял след пострадалата, настигнал я и издърпал силно от врата й златния синджир, който се скъсал. След като се успокоила, жената подала сигнал на тел. 112.

След проведените оперативно-издирвателни мероприятия и оглед на монтираното видеонаблюдение в района е извършване разпознаване на извършителя на грабежа.

Делото бе разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, като подсъдимият призна фактите и обстоятелствата, описани в обвинителния акт, като се съгласи да не се събират доказателства за тези факти, а съдът да ползва събраните по досъдебното производство доказателства. Размерът на наложеното спрямо подсъдимия ефективно наказание е определен, след намаляването на наказанието с една трета, съгласно законовите разпоредби. 

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина