Пловдивчанин и кучетата му бяха нападнати от белгийска овчарка в Кючук Париж. Инцидентът е станал тази сутрин около 9:00 часа на улица „Кукуш”, а за самата случка сигнализира потърпевшият до редакцията на TrafficNews.

Шабан е стопанин на 11-годишен питбул и малко кученце от същата порода. По време на обичайната им разходка пловдивчанинът и питомниците му се засекли с две момчета. Те разхождали големи кучета – едното питбул, а другото белгийска овчарка.

„Животните не бяха на повод, а вързани с въжета, приличащи на сизал. Разминавайки се с тях, овчарката започна да се дърпа и се откъсна от въжето. Нахвърли се срещу мен и малкото ми кученце. За да ни спаси, по-възрастният ми питбул застана пред нас. Овчарката се нахвърли върху кучето ми, захапа го за врата, а след това му разкъса ухото. Младежите не се намесиха. Аз с все сили разтървах животните”, разказва Шабан.

Хора от хранителния магазин в близост до улицата, станала арена на кучешкия бой, се намесили, последвани от минувачи. Веднага след боя, хлапетата хванали овчарката и избягали.

„Много се изплаших. От главата на кучето ми течеше кръв. Веднага посетихме ветеринар. Слава Богу, се размина само с няколко шева на ухото. Аз все още не мога да се отърся от шока, треперя целият. От 11 години гледам куче от порода питбул. Това е най-милото животно, не е изръмжал на друго животно или човек. Нещо повече – живеем с котка у дома”, добави Шабан.

Пловдивчанинът е разочарован от поведението на младежите. Първоначално той обмислял да подаде сигнал до полицията, но се е отказал заради кучетата.

„Заболя ме от отношението на момчетата. Не попитаха как съм, как е моето куче. Бързаха да избягат без да се обърнат дори. Искам да апелирам към подрастващите, а и не само – бъдете отговорни към домашните си любимци и към останалите хора. Големи кучета трябва да са на повод, а не просто вързани със сизал”, завършва изплашеният мъж.